Blog

De bittere pil van verbittering

images-85                     Verbittering.  
Toen ik vanmorgen in gebed was kwam: verbittering in mijn gedachten. En ook direct het sterke gevoel dat ik er over schrijven moet. Nu mijn lief mij heeft verteld dat ik wel leuk gedichten kan schrijven dacht ik om dus een gedicht te schrijven. Even een toelichting wat ik met dit gedicht wil vertellen.
Dit gedicht gaat over iemand die ik goed ken. Deze persoon heeft veel mee gemaakt in het leven, en heeft hier niet de juiste weg in kunnen vinden. Deze persoon heeft veel bitterheid in het hart gekregen. En dat is best heel erg omdat iedereen die deze persoon liefhad uit het leven is verdwenen. Bitterheid zorgt er voor dat je alles kan kwijtraken wat je lief is. En dat vind ik best triest. Wat zou het mooi geweest zijn dat deze persoon Jezus had aangeroepen. Dat deze persoon kan vergeven en het verwonde hart aan Jezus kon geven zodat er echte genezing is en het hart vol liefde. Nu is het hart bitter geworden, wat ook ontzettend moeilijk is voor de mensen/familie om deze persoon heen. Verbittering maakt relaties kapot. Dus we moeten echt bereid zijn om mensen te vergeven en onze pijn bij Jezus te brengen zodat Jezus en de liefde in ons hart blijft en dat de verbittering geen plaats kan krijgen.

Je vernietigd liefde, je hebt het verzwolgen
jij bent wrok haat. Jij bent bitterheid!
De liefde, je hebt het gebonden, en je dooft het langzaam uit.
onvergevingsgezindheid je maakt de duisternis tot een feit.

Bitterheid gedreven door jaloezie, zelfmedelijden en manipulaties,
Zelfmedelijden! Waarom is de wereld tegen mij?
Haat en wrok maakt je negatief, je bent niet meer tevreden en blij.
Bitterheid schuift de schuld naar iedereen!
Bitterheid je wilt de macht behouden, vasthouden wie nog bij je is!
Bitterheid heeft de liefde gedoofd, niemand wil nog met je leven.
Alles ben je kwijt, een leven in de leegte en groot gemis.

Bitterheid je verwoest relaties en gezinnen,
Je vrienden zijn jaloezie en manipulatie.
Door leugens wil je de aandacht voor je winnen.
Wanneer je niet kunt vergeven, of loslaten wat jou heeft pijn gedaan,
dan komt de bitterheid in je hart.
Bitterheid je dooft de liefde en je voelt voor je geliefden geen enkel begrip

Nooit sta je toe dat iemand dit op deze manier aan jou verwoord,
maar bitterheid heeft je liefde vermoord.

Dit gedicht is niet gericht op een persoon. In dit gedicht heb ik bitterheid als de persoon benoemd.

Hier wil ik niemand mee aanvallen of veroordelen. Het is voor mij een uiting wat ik zie wat verbittering met mensen kan doen. En ik bid dat deze persoon op een dag De Here Jezus echt zal toelaten en dat de ketting van verbittering los zal breken, en er dan leven in vrijheid en liefde zal zijn.

Gods zegen
Knuffel en liefs Betty

Deel dit verhaal:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

Auteur Omschrijving

JEZUS is mijn rots, mijn vaste grond waarop ik sta, mijn redding, mijn leven, mijn grootste liefde

Geen reactie aan “De bittere pil van verbittering

Je moet zijn logged in om een commentaar te plaatsen