Blog

Geluk


3b0c51414a6541d8e55a712176b05b94  Geluk

En weer een nieuwe dag. Heerlijk ontspannen zit ik aan mijn koffie. Een rust moment. Tijdens mijn koffie zit ik te bedenken waar ik over schrijven wil. Wacht ik tot God me inspiratie geeft? Ga ik wachten tot er weer een ‘periode’ is afgesloten? Om daar nu steeds op te wachten geeft misschien wel lange pauzes in mijn schrijven. Zo kwam ik op het idee, om maar gewoon te gaan schrijven en dan te bekijken hoe dat loopt.

Het onderwerp van mijn stukje kwam gelukkig snel. Geluk! Wat is voor mij het echte ultieme gevoel van geluk? Wat is geluk? Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Ben je gelukkig met je leven? Is dat geluk? Ben je pas genezen van een ziekte….Dan zal dat geluk zijn. Voor mij zijn er verschillende dingen wat ik echt als geluk ervaar. Zoals op deze dinsdag op de namiddag. Terwijl mijn lief bezig was in de keuken om voor ons te koken. Wat trouwens ook een heel gelukkig gevoel geeft! Een man die het leuk vindt om te koken, en wat hem ook nog goed afgaat! Ja daar hebben wij maar geluk mee. Dus zo gezegd was ik wat aan het rommelen, en kom tot de ontdekking dat de brokjes voor onze hond op zijn. Zoals ik dit nu schrijf, klinkt dat nogal slordig haha. Iedereen hier in huis geeft ons hondje eten, en dan wordt er niet altijd even goed naar de inhoud van de emmer gekeken. Nou dan moest ik toch maar even snel met de auto richting winkel. Onze kleine meid wilde graag mee. Snel de pyjama broek verwisselen voor de gewone broek, en door de spoelende regen de auto in. Samen gingen we op pad naar de winkel 5 kilometer verder op. We hebben een automaat dus mijn hand ligt zo’n beetje altijd bij de handrem. Op een gegeven moment voel ik het koude handje met de kleine smalle vingertjes op mijn hand. Ik kijk naar haar en zie dat ze door het raam naar de donkere wereld zit te kijken. Haar koude handje blijft op mijn hand, waarvan haar duimpje zo nu en dan wat heen en weer streelt, haar witte krullende engelen haar. Ja dit was echt een gelukkig moment. Dit is geluk. Dit kleine meisje die zo vanzelfsprekend liefde geeft. Kinderen zijn een groot cadeau van God. En zeker deze momenten zijn voor mij geluk. Je kunt voor jezelf denken, wat ook wel ééns mijn gedachten zijn, dat je alleen mag genieten wat echt aanwijsbaar van en uit God komt. Dus als voorbeeld, alleen van christelijke liederen, naar de dienst gaan, bidden, samen zijn met Hem. En natuurlijk is dit geluk. Dit mogen we ook zo ervaren. Er is alleen nog zoveel meer in de wereld wat ook mij geluk geeft. Alles is van God. Dus op zekere wijze is het ook genieten van wat door Hem gegeven is. Kinderen zijn door Hem gevormd, en door Hem aan ons gegeven. Het gevoel van geluk door onze kinderen is uit Hem en een grote zegen dat we er van genieten mogen.

’s Morgens lees ik even uit: Dagboek voor de vrouw. De Bijbeltekst voor die dag was uit Jesaja 43:1-11 Maar nu, zo zegt de Here, uw Schepper, o Jakob, en uw Formeerder, o Israël: Vrees niet, want Ik heb u verlost, Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. Wanneer gij door het water trekt, ben Ik met u; gaat gij door rivieren, zij zullen u niet wegspoelen; als gij door het vuur gaat, zult gij niet verteren en zal de vlam u niet verbranden. Want Ik, de Here, ben uw God, de Heilige Israëls, uw Verlosser; Ik geef Egypte, Ethiopië en Seba als losgeld in uw plaats. Omdat gij kostbaar zijt in mijn ogen en hooggeschat en Ik u liefheb, geef Ik mensen voor u in de plaats en natiën in ruil voor uw leven. Vrees niet, want Ik ben met u; Ik doe uw nakroost van het oosten komen en vergader u van het westen. Ik zeg tot het noorden: Geef, en tot het zuiden: Houd niet terug, breng mijn zonen van verre en mijn dochters van het einde der aarde, ieder die naar mijn naam genoemd is, en die Ik geschapen heb tot mijn eer, die Ik geformeerd heb, die Ik ook gemaakt heb. Doet het volk uitgaan, dat blind is, al heeft het ook ogen, en dat doof is, al heeft het ook oren. Alle volken zijn samen vergaderd en de natiën hebben zich verzameld. Wie onder hen verkondigt dit aan en doet ons het verleden horen? Laten zij hun getuigen voorbrengen, opdat zij in het gelijk gesteld mogen worden en men het hore zegge: Het is waarheid. Gij zijt, luidt het woord des Heren, mijn getuigen, en mijn knecht, die Ik verkoren heb, opdat gij weet en in Mij gelooft en inziet, dat Ik dezelfde ben; vóór Mij is er geen God geformeerd en na Mij zal er geen zijn. Een mooie tekst. Wij zijn kostbaar in Zijn ogen en hooggeschat(vers 4) Hij heeft ons bij onze naam geroepen, wij zijn de Zijne (vers 2) Hij heeft ons geschapen tot Zijn eer (vers 7) Wij houden veel van onze kinderen. Hoe groot zou de liefde van God dan voor ons zijn? Hoe groot zou Zijn liefde voor onze dochter zijn? Ik weet hoeveel ik van onze dochter hou, en kan me dan niet inbeelden dat Hij nog meer van haar en jou en mij houdt! Deze liefde van Hem is niet uit te leggen hoe groot dat die is. Zijn liefde is vele malen groter, dan de liefde die wij voor onze geliefden hebben. Wat geeft dat een vertrouwen en veilig gevoel. Hij houdt zoveel van mijn gezin. Zijn liefde overwint alles, bij Hem zijn we veilig.

Er is een tijd in mijn leven geweest waardoor de toekomst nogal wazig werd voor mij. Alsof er op aarde geen duidelijke toekomst was. Op wat voor een wereld leven we? Al die rampen, oorlogen, terreur. Hoe moeten we hier aan een toekomst denken? Kan dat nog wel met al het dreigende onheil? Tot ik op een dag in de auto zat en een gedachten kreeg aan iemand die ongeneeslijk ziek is. Deze persoon haalt alles nog uit leven zolang er nog een leven is. Zo lang je nog leeft mag je er nog alles uithalen. Dus kan je nog wel aan een nieuwe baan, opleiding beginnen? Ga je een huis kopen? trouwen? de kinderwens verwezenlijken? Mijn antwoord was overtuigend ja. Juist nu we nog een leven hebben, en het nog kan kunnen we er alles nog uithalen. IK ga niet zitten afwachten tot het verwachte onheil misschien wel of niet gaat komen. Ik ga leven, en geniet van alles wat we nog kunnen en mogen doen op aarde. De toekomst? Dat is een nieuw leven. Een nieuwe Hemel en nieuwe aarde. Tot die tijd ga ik alles eruit halen wat er in zit, want ik leef. God heeft mij dit leven gegeven, en ik neem het dankbaar aan en geniet van Zijn aanwezigheid in het leven.

Ja dit is voor mij geluk. De onbaatzuchtige pure liefde van je kinderen. Genieten van het leven. Kunnen genieten wat Hij ons gegeven heeft. Mogen uitzien en verwachten wat Zijn plan is. Dat plan voor mijn leven heb ik nog geen duidelijk idee van, maar tot die tijd leef ik en verwacht alles van God. Zoekt Mij en leeft. Amos 5:5

Geniet van hel leven. Gods zegen
liefs Betty

Deel dit verhaal:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

Auteur Omschrijving

JEZUS is mijn rots, mijn vaste grond waarop ik sta, mijn redding, mijn leven, mijn grootste liefde

Geen reactie aan “Geluk

Je moet zijn logged in om een commentaar te plaatsen